Magdy Gessler nie trzeba chyba nikomu przedstawiać. Jej nazwisko dla wielu kojarzy się z dobrą uczciwą, polską kuchnią. Jak głosi czołówka jej programu ” jest niekwestionowanym autorytetem w naszym kraju”. Jako stojąca na straży dobrych produktów postanowiła wystosować do Polaków apel.
Jako gwiazda na Instagram, TVN i programu Kuchenne Rewolucje jest autorytetem. Gessler podała przepis bez którego nie uda się żadna zupa. Zrobiła to jednak w bardzo osobliwy sposób ostrzegając przed jednym z najbardziej popularnych produktów
Magda Gessler mówiąc o jedzeniu, podając jakikolwiek przepis, wielokrotnie pokazała, że kuchnia zaczyna się od produktu. Dobrego, naturalnego, wysokiej jakości. W swoim słynnym już programie „Kuchenne Rewolucje” TVN przekazuje swoją filozofię właścicielom lokali.
Gwiazda TVN mocno udzielając się chociażby na portalu Instagram, udzieliła ostatnio wywiadu dla „Faktu”. W rozmowie wskazała, że Polacy popełniają kategoryczny błąd podczas robienia standardowych zakupów. Głównie chodzi o produkty z których następnie ma powstać np dobra zupa czy sos. Tutaj Gessler podaje przepis w dość osobliwy sposób – ostrzega.
Przez właśnie ten konkrety błąd, według restauratorki większość potraw, a przede wszystkim zup i sosów ma marną jakość i nijaki smak.
Sprawa wydaje się być bardzo prosta i być może dla wielu oczywista. Jednakże jak pokazuje praktyka, Polacy idą na łatwiznę, podczas gdy pokazany sposób przez Magdę Gessler wcale nie wymaga od nas – gotujących – ekwilibrystyki zakupowej.
Magda Gessler i jej przepis na dobre jedzenie. Tym razem ostrzega
Okazuje się, że Magda Gessler ma na myśli kupowanie tak prozaiczniej rzeczy jak… włoszczyzna bez której nie uda się żaden przepis. Restauratorka wskazuje, że kupowanie gotowych „pęczków” jest nieekonomiczne a i wpływa znacząco na jakość potraw, ponieważ trudno jest znaleźć taki gotowy produkt, który zawiera w sobie tyko najwyższej jakości warzywa niezbędne do przyrządzenia wysokiej jakości, pysznej potrawy.
Wpływ na złą jakość produktu ma fakt, że w supermarketach włoszczyzna jest pakowana w folię, lub układana na plastikowych tackach, przez co później nasza ulubiona zupa może smakować po prostu źle.
Jak słusznie wskazuje restauratorka, takie gotowe zestawy składają się głównie ze starej marchwi oraz śladowej ilości innych warzyw. Te z kolei też przecież mają ogromny wpływ na smak potraw które przyrządzamy. Według Gessler powinniśmy kupować warzywa osobno, wybierając tylko te najlepsze.
„Będzie zdrowiej i smaczniej” – przekonuje.
„Kupowanie kompletu warzyw w siatce to dla mnie bzdura. Kosztuje on więcej niż kilogram selera!” – powiedziała restauratorka.
„Przecież gotujemy je w Polsce najsmaczniejsze. Nikt nie robi takich zup jak Polacy” – dodała.
Gessler przyznała również, że pakowana włoszczyzna to „relikt PRL”. Nie bez znaczenia są też oszczędności jakie wynikają ze sposobu jaki podaje. Jak wskazuje, taki gotowy zestaw kosztuje średnio między 4 a 6 zł, natomiast przy zakupie warzyw osobno możemy zapłacić za „komplet” nawet o 2 złote mniej.
Co wy na to? Niepotrzebny zachód i wymyślanie czy faktycznie Magda Gessler ma rację? A wy jak robicie? Śledźcie jej Instagram aby być na bieżąco
źródło: wmeritum.pl
Polecamy także:
Obrzydliwy incydent w PKP. Pasażerka zamarła, gdy odkryła, co jest pod jej siedzeniem
Ministerstwo Zdrowia wydało pilny komunikat! Właśnie zapadła decyzja
Nowe obostrzenia stały się faktem! Wszystko przez wariant Omikron
Tej ryby lepiej unikać. Jest nafaszerowana antybiotykami i rtęcią!
Niedzielski właśnie to ogłosił! Nowe wytyczne z powodu kolejnego wariantu COVID-19
Znalazł opuszczony pałac, gdy zajrzał do środka nie mógł uwierzyć własnym oczom! (Wideo)
Atak na granicy z Polską! Dantejskie sceny w okolicach Białowieży
Justyna Żyła pokazała zupełnie wszystko! Na tak ostrą sesję jeszcze nikt sobie nie pozwolił…