Cena rosołu u Gessler zaskoczyła Polaków, Pani Magda znana z programu „Kuchenne Rewolucje” w TVN tłumaczy dlaczego ma tak wysokie ceny.
Czytaj też: Kaczyński mieszka w skandalicznych warunkach, wszędzie bałagan. Wszystko ujawnili
Rosół jaki jest – każdy widzi. A przynajmniej jaki powinien być, bowiem w świecie ekskluzywnych restauracji nic nie jest takie, jak się wydaje. Magda Gessler, znana między innymi jako prowadząca program „Kulinarne rewolucje” musiała ostatnio bronić w TVN twierdzenia, że cena rosołu w jej restauracjach jest odzwierciedleniem jego jakości.
Cena rosołu u Gessler zwala z nóg. Co na to gwiazda show „Kuchenne rewolucje”?
Trzeba przyznać, że cena rosołu u Gessler robi wrażenie. 15 złotych za talerz, lub 60 złotych za litr, to kwota niebagatelna, szczególnie biorąc pod uwagę o popularności dania, o którym mowa. Znana restauratorka broni się jednak mówiąc, że jest to cena adekwatna do jakości.
Należy się przyzwyczaić do jednej rzeczy, której ludzie nie rozumieją, to jest jak giełda (…) z dobrymi samochodami. Nikt nie ma do nikogo pretensji, że mercedes tak drogo kosztuje, a wszyscy mają pretensję, że rosół u mnie jest po 60 złotych za litr. Przecież z tego litra robi się cztery porcje (…). To są cztery talerze po 15 złotych. Mnie się wydaje, że nawet takie zupy z kostki kosztują mniej więcej tyle, no a u Magdy Gessler za rosół z kluskami z parmezanem to jest tanio – argumentowała.
Cóż, z pewnością coś w tym jest, choć raczej ciężko znaleźć panią domu, która gotuje rosół na kostce. Jest jeszcze inne wyjaśnienie fenomenu. Kura, na której Magda Gessler gotuje swój rosół to ptak wyjątkowy, bowiem jest to kura, która znosi złote jaja.
I stąd taka kosmiczna cena rosołu u Gessler…
Źródło: interia.pl
Polecamy także:
Zapadła decyzja ws. WOŚP. Owsiak nie pozostawił wątpliwości
Lech Wałęsa ujawnił ile dostaje emerytury. Polscy emeryci mogą się wkurzyć
Agata Kulesza przechodzi przez piekło, najpierw rozwód, a teraz to